Vi har brug for alle foreninger, ildsjæle og alle andre, der lyster at deltage i Morsø Festuge.

Der er flere forskellige projekter at involvere sig i.

Hvis noget fanger din interesse kan du sende en mail til Festugens koordinator Sophie på sophie@limfjordsteatret.dk

En Krydsning flytter sit Spor: 

Et projekt om styrke, mangfoldighed og sammenhold som skildrer livet på Mors og de mange frivillige med udgangspunkt i foreningerne og de lokale ildsjæle.

Sidder du som forening eller en med et fedt talent og tænker I har lyst til at støtte op om Morsø Festuge med ikke helt ved hvordan, så er dette projekt lige noget for jer!


Tanken er at engagere de lokale i en begivenhed, der skal favne bredt og vise Mors, foreningerne og alle de ildsjæle, der befinder sig på øen, frem, så man styrker foreningslivet på Mors. Det hele skal smelte sammen til et kæmpe show, der køres over flere aftenener fra d. 17. august 2014 og ugen op til Kulturmødet på Mors. Showet har titlen ’En krydsning flytter sit spor’ og kommer til at dreje sig om de spor mennesker sætter. Vi regner med op mod 200 deltagere. Det er meningen at ’forestillingen’ skal foregå rundt i byen, primært i og omkring gågade. Der vil blive lavet installationer, som kan bruges til de mange optrædener, som klart vil sætte et blivende spor hele ugen og måske længere endnu. De butikker, der ønsker at blive inddraget vil blive brugt som små spillescener og derudover vil gågaden blive pyntet op af billedkunstneren i samarbejde med skoler, børnehaver etc. Med ’showet’ og oppyntning vil vi bruge det offentlige rum til anderledes og alternative ting end sædvanligt.


For os er det vigtigste med dette projekt at få skabt nogle relationer mellem foreningerne, institutioner og kommune, da vi mener, at vi sammen står stærkere og kan skabe noget endnu mere relevant kunst og kultur, men også styrke synligheden af alt det, der faktisk foregår på Mors. Det vil være med til at skabe bedre rammer for livsudfoldelse i lokalområdet.


Ud af projektet kommer også nogle frugtbare samarbejder mellem meget utraditionelle partnere, både gennem det åbenlyse; foreninger af forskellige grader og kunstnerne involveret, men også fordi det vil være en samarbejdende proces at udvikle forestillingen og man vil lære hinanden at kende på kryds og tværs.


Med dette projekt ønsker vi også at synliggøre kunst og kultur i gadebilledet. Vi håber på at dette kan blive en tilbagevendende event – altså det at lave Festuge – og derved kunne vise Mors frem og bringe ny energi ind i bylivet gennem de, der allerede bor her og har et ønske om at udvikle Mors endnu mere.


Hukommelsespaladset:
Et projekt om anderledes læringsrum

Hukommelsespaladset er en forestilling og en installation, der skal stå i midtbyen under hele Festugen. Den kan besøges udenfor forestillingstid og med en kort instruktion, kan man selv gå på opdagelse i installationen. Vi har derfor brug for frivillige, der har lyst til at tage sig af installationen og hjælpe med at passe den.

Lidt om forestillingen: 

Når man går på oplevelse i Hukommelsespaladsets skuffer, kasser, låger etc. handler indholdet om alt fra atomfysik og naturvidenskab til familiesagaer mm. Forestillingen handler om alverdens personlige, globale historier og oplevelser, der sætter spor på en eller anden måde.
Forestillingen vil spille 2 gange om dagen på 5 dage og er gratis, men der er dog kun plads til 18 personer pr. gang, men fordi det meget handler om at lade sig opsluge af et univers og opleve, kan man med en kort introduktion besøges helt på egen hånd.


Oppyntning af gågaden:

Ligger du inde med nogle gode tips til hvordan vi får skaffet 5000 paraplyer så lad os det endeligt vide. Hvad vi skal bruge dem til kan du læse mere om i nedenstående.

Tanken er at der skal ske noget i gågaden som er mere end bare en forestilling eller nogle boder. Derfor skal der skaffes omkring 5000 paraplyer, der udleveres til øens institutioner. De udsmykkes der af børnene og skal siden hænge i wire’ne (der bruges til julepynt) ned gennem gågaden. Meningen er at det skal give noget liv og lidt spil i lyset, når man går ned gennem byen, så hele byen er involveret og udsmykket under Morsø Festuge 2014.
Temaet for hvad paraplyerne skal udsmykkes med er ”Spor” og en endnu ikke navngivet kunstner vil udstikke retningslinjerne for udsmykningen, så det bliver et samlet udtryk trods diversiteten.

Tre projekter mangler sydamer!

Historier fra et samfund, En flygtning og En Krydsning flytter sit Spor er tre projekter, der alle skal bruge skønne kostumer og for at dette kan lade sig gøre, har vi brug for en masse skønne folk, der har lyst til at sy, sprætte op, klippe mm. Dermed sagt at man ikke behøver de store symaskineevner for at kunne deltage

Historier fra et samfund:
Formålet med projektet er at udvikle en form for installationsforestilling på Jernstøberimuseet i Nykøbing Mors. Denne skal handle om byens historie under Sandemoses tid og belyse dette, så det være interessant for skoler, institutioner og virksomheder at komme og besøge Jernstøberimuseet samt Nykøbing Mors, man kan næste kalde det at levendegøre museet for en periode. 
Gitta Malling vil iscenesætte sangere fra Vocal Art og Jernstøberi Museet.
Eva Littauer vil skrive lyrikken koret skal fremføre. Hun vil tage udgangspunkt i gamle fortællinger fra fabriksarbejderne fra Sandemoses tid, som vi har fået udleveret af arkivet på museet.


En Flygtning:
Morsø Kommune har været en del af at oprette en teatertalent linje på Mors og støtter meget op om udviklingen af ungelivet på øen. TeaterTalent Mors skal deltage i festugen med en forestilling der tager udgangspunkt i Aksel Sandemoses ’En flygtning krydser sit spor.’ Denne forestilling skrives af Eva Littauer, instrueres af Jonas Littauer, der designes kostumer af Jeppe Worning og scenografi laves af Klement Balslev.
Med udgangspunkt i Aksel Sandemoses bog fra 1933 „En flygtning krydser sit spor“, vil forestillingen handle om en barndom/ungdom, og især om de afgrænsninger og hug stykkets børn/unge bliver udsat for af de voksne. De seksten unge fra TeaterTalent Mors spiller karaktererne i forestillingen, som er børn og unge mennesker.

 

En Krydsning flytter sit Spor:

Som er det store foreningsprojekt nævnt øverst på siden.

 

Håber vi ses!