Om teatret

Limfjordsteatret er en selvejende institution og blev grundlagt i 1989 af Limfjordsteatrets Vennekreds. Teatret er egnsteater for Morsø og Skive Kommune, er godkendt af Kulturstyrelsen og hører under rammelovgivningen for egnsteatre, hvor der indgås 4-årige driftsaftaler, som sikrer teatrets kontinuerlige driftsforhold.

Det var et lokalt ønske om at få et professionelt teater til udkantsdanmark, der var med til at starte ideen og visionen. Det daværende Viborg Amt gik med på ideen og udviklede visionen om at udbrede teater og kultur til ethvert hjørne af lokalegnene, hvilket Limfjordsteatret den dag i dag er kendt og respekteret for. Teatret spiller en stor del af sine turneforestillinger i et større område på og omkring Mors, men turnerer også i resten af Danmark og i udlandet. Teatret turnerer med forestillinger, der egner sig til mindre spillerum (små kulturhuse, gymnastiksale o.lign.). Denne foretrukne form hedder intimteater, hvor en tæt kontakt med publikum er i højsædet. Teatret producerer både professionelle forestillinger for børn og voksne. I alt 2 – 5 forestillinger om året, hvoraf mindst 2 er ny-producerede og en del er forestillinger, der bliver genopsat og sat på turne. 

Teatret har sit hjemsted i Nykøbing Mors, hvor de råder over både teatersal (blackbox) og prøvesal, hvilke ikke kun bruges til gæstespil og egenproduktioner, men også musikarrangementer, møder, dramaskole, fortællekreds, undervisning mm. 

Uden for turnéperioderne har teatret en række gæstespil i teaterbygningen. Disse indgår i en abonnementsordning med Limfjordsteatrets egne forestillinger. Enkelte sæsoner søges der ekstra midler til at lave en større forestilling med amatører fra området og professionelle kunstnere.

Teatret har en børneabonnementsordning for børnehavebørn (3-6 år), der omfatter ca. 600 børn, der hver ser 3 forestillinger om året, samt en ordning for dagplejebørn (0-3 år), der også får tilbudt at se 3 forestillinger om året.

 

Her kan du se nærmere på:

Limfjordsteatrets vedtægter
Limfjordsteatrets regnskab
Limfjordsteatrets strategiudvikling
Limfjordsteatrets evaluering
Limfjordsteatrets egnsteateraftale