’LIMeren - et værksted for scenekunst’, er Limfjordsteatrets teaterpædagogiske afdeling. Med afsæt i scenekunstens verden omsættes teatertilgange til læringsmål, faglig fordybelse og nye måder at anskue verden på. LIMeren binder flere elementer sammen på tværs i kunstens og kulturens navn, på skoler, biblioteker og sammen med museer og i børnehaver. 

LIMeren arbejder for at skabe læring gennem scenekunsten. LIMeren udvikler også nye teater- og dramapædagogiske projekter i samarbejde med fonde. Vi ønsker at udvikle og udfordre scenekunstens mange muligheder i tæt samarbejde med interessenter på tværs af fagligheder.

LiMerens udviklingsleder Charlotte Olling Rebsdorf kan kontaktes på charlotte@limfjordsteatret.dk
 

limerens MÅLSÆTNING: 

SCENEKUNSTEN ER I HØJSÆDET NÅR LIMEREN SKABER NYE PROJEKTER.
DEN ER SAMMENSMELTET MED TEATERPÆDAGOGIK, SÅ PROCES
OG PRODUKT ER MED AFSÆT I KUNSTENS VERDEN. 


ERFARING LIMEREN:

CHARLOTTE OLLING REBSDORF

2015: Master i teaterpædagogik – Betty Nansen, Metropol KBH og Universität der Künste Berlin 

2006: Diplom i dramapædagogik - VIA Aarhus 

2000: Folkeskolelærer fra Silkeborg
 

 

PROJEKTER PÅ LIMEREN:

Hestehoved Foran: Projekt om identitet og forankring og alternativ litteraturformidling på Mors. Fokusgruppe over 65 år. Samarbejde mellem forfatterne
Knud Sørensen og Jens Smærup Sørensen, Limfjordsteatret, Morsø Folkebibliotek og Museum Mors. Et 2-årigt samarbejde. Støttet af Slots – og Kulturstyrelsen.
Se mere på facebook under: Hestehoved Foran. 

Åben Skoleprojekter: Regionssamarbejde i 3 år med Teaterhuset Filuren og Opgang 2, støttet af Region Midt. Morsø åben skole – støttet af Undervisningsministeriet. Kultureuropæiske børn – et dagplejeprojekt i Ikast Brande kommune, et to årigt projekt, samt et projekt for tre Skive børnehaver i tre måneder. Støttet af Rethink Aarhus 2017 og Kulturprinsen.

Løbende samarbejdspartnere: TATE Modern i London og ARoS i Aarhus ved projeket Hverdagsmagi.

Hverdags Magi: Flerårigt projekt med udgangspunkt i dagplejeres hverdagsliv med deres børn. Et undervisningsforløb om at skabe hverdags magi igennem fortælling og sansning. Samarbejde med Ikast/Brande og Kulturprinsen. Bogen Hverdags Magi er et produkt af samarbejdet der desuden har resulteret i em stor installation af dagplejerne fra Ikast/Brande og LIMeren på FOA – konference for dagplejere. Bogen kan rekvireres igennem Ikast-Brande kommune.
Projektet fortsættes i 18/19 bl.a. med at udvikle installationen/performance Everyday Magic.

Fra 2016 - Art Equal – Dalens Børneinstitutioner: Med udgangspunkt i Den Lille Prins, undersøgtes begrebet ’venskab’ vha. Visual Thinking Strategy og sugerørsperspektiv (enkelte detaljer i fortællingen sættes under lup og udforskes nærmere). Børnegruppen var multikulturel med mange sprog og særlige udfordringer, fokus på det tætte samarbejde med pædagoger. En del af Kulturprinsens (Viborg) nordiske projekt, Art Equal (www.kulturprinsen.dk/?portfolio=art-equal).

Januar-juni 2017: 3 mdr. teaterforløb som tilbud i SFO. Teaterworkhop for 1. klasser med fokus på sammenhold, rummelighed og forståelse. Forløb i 2. og 3. klasse som en del af danskundervisningen med udgangspunkt bøger fra deres læseplan. Hald Ege Efterskole: Fortolkning, opsætning og instruktion af forestillingen 'Dig og mig ved daggry' i samarbejde med eleverne.

Fra 2017 M.C. Holm 2017 og 2018: En del af Scenekunst i Åben Skole, to forløb:

April 2018: Workshop for 3. klasser med udgangspunkt i scenekunst og som en del af danskundervisningen med fokus på Nordisk Mytologi og lyrik/poesi.

April - maj 2018 Samklang: Workshop med kvinder der er flygtet til Danmark. Fokus på drømme, samvær og nærvær I samarbejde med foreningen Samklang (Mors) og afviklet på sommerlejr på Bjørneborg.

Juni 2018 Juelsminde Skole: Intensive workshops med fokus på fysisk teater, karakterarbejde og udvikling af scener for 8. og 9. klasses teaterlinje.

August 2018: Houlkær Skole 40 års jubilæum - august Everyday Magic – pilot til installation: En installation/performance der med scenekunstneriske og designtekniske greb, undersøger og fortolker eventyret Tommelise.

Oktober 2018: Vinderup 100 års jubilæum

Januar/februar 2019: udstilling på Mors, ARoS (Århus) og TATE Modern (London). Samarbejde med designer Stine Weigelt. Støttet af Statens Kunstfond.
En del af et større projekt Hverdags Magi.

Februar 2019: Naturvidenskab og scenekunst – et kommende projekt mellem tre naturvidenskablige aktører på Mors og Limfjordsteatret. ARoS Everyday Magic 

Projektet ”Scenekunst i Skolerne i Thy og på Mors” i perioden 01.04.2016-30.06.2018, er støttet økonomisk af LAG Thy-Mors.

Projektet ”Scenekunst i Skolerne i Thy og på Mors” i perioden
01.04.2016-30.06.2018, er støttet økonomisk af LAG Thy-Mors.