Byggeriet skrider fremad

Det første spadestik

Der blev sat en stor og vigtig milepæl i Limfjordsteatrets historie, da teaterleder Gitta Malling mandag eftermiddag tog første spadestik til det nye teater på Limfjordsvej 95. Borgmester Hans Ejner Bertelsen og Gitta Malling holdt taler, og tre af teatrets musikalske medarbejdere gav et nummer skrevet af Lasse Popp, som i dagens anledning blev spillet på spader. Drømmen har været mere end ti år undervejs og Gitta Malling takkede blandt andre A.P. Møller Fonden, Færchfonden og Lokale og Anlægsfonden for sammen med Morsø Kommune at være med til at gøre drømmen til virkelighed. Nu går byggeriet af det cirkelrunde kulturhus i gang – næste forår flytter vi ind, og allerede nu glæder vi os til i sensommeren 2019 at kunne invitere til åbning af øens nye scenekunsthus.

OTTE GODE SPØRGSMÅL TIL DET NYE BYGGERI

HVAD ER PÅ VEJ?

Et 1800 m2 stort, cirkelrundt, moderne scenekunsthus, som opføres i tilknytning til uddannelsesinstitutionerne på Limfjordsvej 95.

HVAD SKAL DET INDEHOLDE?

En stor blackbox teatersal med plads til 150 publikummer, hvor vi i dag højst kan være 90

- En prøvesal, hvor vi kan arbejde med vores egenproduktioner uden at lægge beslag på den store sal, og som også kan bruges til alle mulige andre aktiviteter

- En multisal, som i dagtimerne kan bruges af f.eks. gymnasiets dramaelever, om eftermiddagen af Limfjordsteatrets teaterskole og talenthold, fortællerkredsen og            
  foreninger, der udbyder for eksempel dans, yoga, kampsport, akrobatik og andre bevægelsesformer

- En foyer med små oaser, hvor man kan slå sig ned – hvad enten man er på vej til eller fra en forestilling, er studerende og venter på bussen, eller man bare vil
  sidde med en kop kaffe og sin bærbare computer

ER DET NØDVENDIGT?

Vi har i dag i det nuværende Limfjordsteater så mange aktiviteter, at vi konstant må låne lokaler ”ude i byen”. Når vi er i gang med at sætte en ny egenproduktion op, er vi nødt til at blokere salen for andre arrangementer. Vi er – og vil gerne være - et åbent hus med mange aktiviteter for både børn, unge og voksne, men har på daglig basis problemer med at have plads til det hele.

BLIVER DET ET ANDERLEDES TEATER END I DAG?

Vi skal fortsat være et intimteater med samme profil som i dag. Her skal være plads til mindre og anderledes forestillinger for både børn, unge og voksne. Men vi vil kunne drage fordel af, at vi alle kan være i samme hus.

HVAD ER FORDELENE?

Vi vil kunne styrke samarbejdet med vores kommende naboer: Morsø Gymnasium, der, som det eneste gymnasium i landet, har teater på A-niveau, EUC og Thy-Mors HF & VUC, Morsø Teaterkreds, Morsø Multipark, Jyske Bank Mors Arena, Dueholmsskolen og 10’eren.

HVEM SKAL BYGGE?

Limfjordsteatrets Byggefond er bygherre og skal også forestå driften af den nye teaterbygning. A&I Rådgivende Ingeniører A/S fra Nykøbing Mors er udpeget som totalrådgiver for byggeriet med Arkitektgruppen Limfjorden ApS, Nykøbing, og AB Studiedesign, Aarhus, som underrådgivere. CEBRA Arkitekter har sammen med Arkitekt Boris Broman Jensen tegnet den nye bygning.

HVAD ER TIDSPLANEN?

- Byggeriet sendes i licitation til januar 2018

- Første spadestik tages i starten af marts 2018

- I foråret 2019 begynder vi at flytte ind

- Vi planlægger en stor åbning ved sæsonstarten i 2019

HVEM BETALER:

Byggeriet koster 30 millioner kroner og er støttet af A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Færchfonden, Lokale og Anlægsfonden samt Morsø Kommune.
 

Du kan downloade og se hele dispositionsforslaget her