FLYGT

24. september 2018 kl. 20

Arne Jacobsen og PH i musikalsk drama, hvor bølgerne går højt
Gæstespil: Det flydende teater

En råkold nat mellem 1. og 2. oktober 1943 indleder besættelsesmagten i Danmark jagten på jøder, kommunister og andre på kant med nazisterne. To af danmarkshistoriens største arkitekter, Poul Henningsen og Arne Jacobsen, må som mange andre danskere tage flugten til Sverige. PH, fordi han er på kant. Arne Jacobsen, fordi han er jøde. 
Skæbnen vil, at de denne blæsende nat havner i den samme lille robåd over sundet fra Skodsborg strand til Landskrona. Foruden deres koner er eneste medpassager en ung jødisk ingeniør og kaproer, Herbert Marcus, der trækker det hårde læs med at ro selskabet over Øresund. En overfart, hvor bølgerne på alle måder går højt.
Mellem skumsprøjt og tyske projektører diskuterer de to arkitekter livet under besættelsen og hvilket ansvar, der påhviler en som formgivende kunstner og som menneske. 

Medvirkende: Pelle Nordhøj Kann, Rolf Hansen, Hanna
Englund Cello: Marie Bessesen Klarinet: Marie Buchm, sang Instruktør: Jacob Schjødt Dramatiker: Line Mørkeby
Komponist: Nikolaj Busk

Bestil billetter her